Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

*

31. 10. 2015. 12:15 >> 15:14
12

SISOJEV PORUČIO

Bitno je šta kažu ambasadori, ne Pak i Petrič

Predstavljanje mišljenja o crnogorskoj vlasti bivših evropskih diplomata, Volfanga Petriča i Doris Pak, kao zvaničnih stavova njihovih zemalja manipulacija je javnim mnjenjem, smatra specijalni izvještač za Balkan ruskog lista Komersant, Genadij Sisojev.

 

On je takvo izvještavanje uporedio sa periodom dok je na vlasti u Srbiji bio Slobodan Milošević.

„Sjećam se da je slična situacija bila u Srbiji za vrijeme Miloševića, kada je RTS svaki drugi dan dovodio penzionisane ruske generale koji su govorili kako Rusija iz sve snage podržava politiku zvaničnog Beograda. Do čega je to dovelo- to je gurnulo Miloševića u neku avanturu koja se završila 1999. bombardovanjem. I tada je Rusija iznijela zvanični stav da Milošević djelimično snosi krivicu za bombardovanje“, kazao je ruski novinar.

Sisojev ocjenjuje da Pak i Petrić saopštavaju njihovo mišljenje, koje, kako je naveo, nema nikakve veze sa zvaničnim stavom država iz kojih dolaze.

„Relevantno je ono što saopštavaju zvanični predstavnici država- a to su ambasade. Treba gledati i slušati njihovu reakciju, jer je samo to releventno. Sve ostalo je lično mišljenje bivših diplomata“, kazao je Sisojev u emisiji "Država i demokratija" na TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније