Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2015. 16:52   >>  16:41 3

SDP TRAŽI

Ispitati eventualna prekoračenja ovlašćenja

Socijaldemokratska partija osuđuje svaki oblik nasilja ispoljen tokom i nakon protesta DF-a održanog u subotu, 24. oktobra i traži da se ispitaju sve pritužbe za primjenu sile koja nije zasnovana na zakonu. Iz te partije pozivaju nadležne organe da, u najkraćem mogućem roku, ispitaju sva eventualna prekoračenja službenih ovlašćenja od strane pripadnika Uprave policije poslije napada na policijske službenike ispred zgrade Skupštne Crne Gore.

„Očekujemo da će svi oni za koje se u postupku utvrdi da su prekoračili ovlašćenja i postupali suprotno zakonu biti kažnjeni, u skladu sa zakonom, kako bi se spriječilo da pojedinačni slučajevi ugroze kredibilitet crnogorske policije i bace sijenku na profesionalno postupanje ogromne većine policijskih službenika“, navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol stranke Mirko Stanić.

Socijaldemokrate kažu da je od posebnog je značaja da pripadnici Uprave policije poštuju zagarantovana ljudska prava u slučajevima kad je narušen javni red i mir i da efikasnom akcijom spiječe huligane u vršenju krivičnih djela, ali u okviru zakonom određenih nadležnosti.

„Pojedini snimci na kojima smo vidjeli primjenu policijske sile prema građanima, a pogotovo prema Miloradu Martinoviću, su za svaku osudu i moraju biti do kraja istraženi i procesuirani“, stav je SDP-a.

Socijaldemokratska partija, kako se dalje navodi u saopšenju, osuđuje neprimjerene političke poruke čiji cilj nije mirno i institucionalno rješavanje političkih problema, a koje su za posljedicu imale nasilje na protestu.

„Kao što poručuju i naši evropski i evroatlanski prijatelji, sada nam je više nego ikad potreban politički dijalog u okviru institucija. Samo dijalogom se može riješiti politička kriza produbljena posljednjim dešavanjima", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније