Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2015. 13:54 >> 13:45
11

EU O PROTESTIMA

Dijalog vratiti u institucije

Delegacija Evropske unije (EU) pažljivo je pratila proteste u proteklih nekoliko dana, a, kako su saopštili, od svih strana očekuju da pokažu uzdržanost i da poštuju zakon.

 

„Naročito pozivamo sve političke aktere da nastave sa konstruktivnim dijalogom u okviru demokratskih institucija i procesa. U tom svjetlu, pozdravljamo inicijativu za obnavljanjem političkog dijaloga unutar Skupštine“, naveli su iz Delegeacije.

Oni su dodali da bi demonstranti trebalo da poštuju zakon i da se suzdrže od nasilja, ocjenjujući da je prekomjerna upotreba sile od strane nadležnih je takođe neprihvatljiva.

„Istovremeno, sloboda izražavanja je temeljno pravo. Novinari bi trebalo da rade profesionalno i da uživaju slobodu u nesmetanom obavljanju njihovog posla. Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori je zabrinuta povodom privođenja dva novinara, kao i napada na redakciju TV PINK M, koji je rezultirao i povredom jedne novinarke. Nadležni organi bi sada trebalo da temeljno istraže ove incidente, u skladu sa principima vladavine prava“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније