Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2013. 12:56   >>  12:55 2

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Nijesu odlučili kojeg će kandidata podržati

Bošnjačka stranka (BS) još nije odlučila kojeg će kandidata podržati na predsjedničkim izborima, a odluku o tome trebalo bi da donese u narednih 15 dana, kazao je predsjednik te stranke Rafet Husović.

On je agenciji MINA rekao da će Predsjedništvo i Glavni odbor BS procijeniti i da li bi ta stranka trebalo da ima svog kandidata na predsjedničkim izborima, ili da podrži nekog drugog.

„Za sada smo bliži odluci da podržimo drugog kandidata, jer ne vidimo dovoljno valjanih razloga da idemo sa svojim, s obzirom na pretpostavke i logistiku, prije svega finansijske prirode, koje treba ostvariti da bi imali dobru kampanju“, pojasnio je Husović.

Prema njegovim riječima, još je rano govoriti o tome da li će BS podržati kandidata Demokratske partije socijalista, Filipa Vujanovića.

„Proces kandidovanja je u toku, poznata su imena tri kandidata i tek počinje prikupljanje potpisa. Mi ćemo na našim partijskim tijelima, vjerovatno u narednih 15 dana, razmotriti to pitanje i opredijeliti se prema tim kandidatima onako kako procijenimo da je najbolje za BS“, kazao je on.

Ta stranka će, kako je naveo, svakako imati u vidu i koalicioni sporazum koji su potpisale sve članice parlamentarne većine, a koji ih obavezuje na podršku kandidatu najjače partije.

"Ali i činjenicu da toj podršci treba da prethodi dogovor svih partija parlamentarne većine", kazao je Husović.

Na pitanje od da li će odluku o podršci predsjedničkom kandidatu donijeti u konsultacijama sa drugim manjinskim partijama, Husović je kazao da BS, Forca i Hrvatska građanska inicijativa imaju dobru saradnju, ali da se odluke donose potpuno autonomno, na partijskim organima

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније