Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 09. 2015. 22:42   >>  22:48 36

MANJI INCIDENTI

Dvojica uhapšena zbog kamenica

Večerašnji protesti pristalica DF-a, ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, protekli su uglavnom mirno i bez većih incidenata. Iz policije je večeras saopšteno da su dva lica uhapšena, jer su kamenicama gađali policijske službenike. Zabilježeno je da su, na protestu demonstranti bacili dvije flaše na policiju i rukovodni sastav snaga bezbjednosti. Zbog toga su rukovodioci obezbjeđenja protesta pozvani u policiju na informativni razgovor.

Iz policije je saopšteno sa su Danilo Đurković (22) i Aleksa Đurković (23) iz Podgorice privedeni jer su oko 20,00 sati, u ulici Kralja Nikole u blizini hotela Nikić, gađali kamenicama u pravcu policijskih službenika.

U događaju nije bilo povrijeđenih lica. O svemu je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Na protestu DF-a su dominirale partijske i zastave Srbije, a mogle su se vidjeti i crnogorske zastave, kao i drugih zemalja (Grčka, Jamajka...).

Kako javlja reporter Portala RTCG sa lica mjesta, u masi se vijorila i zastava Sandžaka, zbog koje je izbila manja svađa. Kada su to vidjeli, funkcioneri DF-a Nebojša Medojević i Branko Radulović su sašli među demonstrante da bi smirili strasti. Srećom, sve se završilo na manjem verbalnom konfliktu.

Potom je Koča Pavlović uzeo zastave Crne Gore, Srbije i Sandžaka, stavio ih na jarbol i iznio na binu.

Pojedini učesnici protesta gađali su bocama i kamenicama policijske službenike, a tokom govora čelnika DF-a u masi je zapaljena baklja. Koča Pavlović sa bine je apelovao na prisutne da ne gađaju policiju i poručio da to nijesu pristalice DF-a.

U jednom trenutku demonstranti su zapalili baklju.

Opširan izvještaj sa protesta možete pročitati OVDJE.

Organizatori su juče poručili da će protest u Podgorici biti demokratski i miran skup građana, a rezultiraće formiranjem prelazne Vlade, a potom i demokratskim izborima.

Protest su obezbjeđivale jake bezbjednosne snage. Takođe, i organizatori su obezbijedili redare kako bi skup protekao mirno.

Policija je saobraćaj u centru Podgorice zatvorila u 14 sati, te nije moguće vozilom proći Bulevarom Stanka Dragojevića, dijelom Bulevara Svetog Petra Cetinjskog (od raskrsnice sa ulicom Jovana Tomaševića do raskrsnice sa ulicom Bratstva i jedinstva), Ulicom Slobode i Ulicom Kralja Nikole (do raskrnice sa ulicom Oktobarske revolucije).

U Upravi policije su dodali da shodno potrebi i procjenama, može doći do zatvaranja i drugih ulica u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније