Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

14. 09. 2015. 20:20 >> 20:49
23

BAJDEN ĐUKANOVIĆU

SAD će podržati članstvo CG u NATO-u

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden najavio je danas, u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, da su SAD spremne da podrže članstvo Crne Gore u NATO, ukoliko naša zemlja nastavi reforme i osnaži podršku javnosti pristupanju Alijansi. To je objavljeno na zvaničnoj internet stranici Bijele kuće. Đukanović je, u telefonskom razgovoru sa Bajdenom, kako je saopštila crnogorska Vlada, istakao da je Crna Gora do kraja posvećena reformama i da će još snažnije nastaviti sa ispunjavanjem obaveza u procesu približavanja NATO i EU.

Kako je saopšteno, Bajden je, u razgovoru sa Đukanovićem kazao da su, ukoliko Crna Gora nastavi da napreduje u tim oblastima,  SAD spremne da podrže upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na decembarskom sastanku šefova diplomatija Alijanse.

Potpredsjednik SAD i crnogorski  premijer saglasili su se, kako se navodi, da bi članstvo u NATO čvrsto povezalo  Crnu Goru sa evroatlanskim institucijama,  doprinijelo regionalnoj stabilnosti na Balkanu i potvrdilo kredibilitet NATO politike Otvorenih vrata.

Đukanović je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Državama i potpredsjedniku Bajdenu lično, za kontinuitet podrške i pažnje prema Crnoj Gori, kao i na razumijevanju značaja evropske i evroatlantske perspektive ne samo naše zemlje, već regiona u cjelini, kao i očekivanje da će na Ministarskom sastanku NATO-a u decembru biti postignut konsenzus o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi, navodi se u saopštenju naše Vlade. 

Bajden je, kako se navodi u saopštenju Bijele kuće, pohvalio crnogorskog premijera za postignute reforme u oblasti odbrane, obavještajnog sektora i vladavine prava i apelovao da nastavi da jača napore u  borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније