Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 09. 2015. 09:05 >> 08:55
29

LJUBICA BEBA DŽAKOVIĆ

"Ako bi Đukanović otišao, DPS bi propao"

Bivša poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Ljubica Džaković ocijenila je da na čelu crnogorske Vlade ne vidi nikoga ko bi sada mogao da zamijeni aktuelnog premijera, Mila Đukanovića, navodeći da će DPS propasti ako on ode.

Ona je, u intervjuu za Dan, kazala da Đukanović drži DPS na vlasti, jer ako on ode, kako smatra Džaković, ta partija će propasti i izgubiti vlast.

“Kada bi se Milo povukao, mi ne bismo izdržali ni pola godine, to je moje lično mišljenje. Postali bismo kao i ove ostale jadne male partije. Ne bismo znali kako da funkcionišemo, zato što je velika većina u toj partiji stabilna zbog Mila”, poručila je ona, navodeći da je on harizmatičan muškarac i da mu teško iko može izaći na crtu.

Džaković je navela da nema muškarca koji može zamijeniti Đukanovića, a ne da ga, kako je dodala, zamijeni neka žena.

“Prvi put kad se pojavi neko poznatiji od Mila i bolji i sposobniji, on će postati premijer, bilo da je u pitanju žena ili muškarac. Ali najgore po Crnu Goru bilo bi da taj posao radi neko ko ga ne zna. Nema toga ko bi sada mogao Mila da zamijeni“, smatra ona.

Džaković je kazala da će se jednog dana sigurno pojaviti, ali za sada ga, smatra ona, nema.

„Sam Bog uredi kako će i šta biti, a mi se samo malo trudimo. Čim se pojavi neko pametniji, bolji i sposobniji, to će se samo rješiti, ali ja ga ne vidim ni u mojoj, ni u drugim partijama“, navodi Džakovićeva.

Ona je ocijenila da žene u Crnoj Gori nijesu diskriminisane, i da, kako je objasnila Džaković, ne treba da budu ni u Vladi ni u Skupštini, ako ih za funkciju preporučuje samo to što su ženskog roda.

Ona smatra da žene treba da rade, jer su pametne i snažne, ali, prije svega, treba da budu majke, pa onda sve ostalo.

„Važnija je uloga majke, da sačuva djecu nego da radi šta bilo. To je jedina, ali pozitivna prepreka, jer za ženu je najvažnije da bude majka, pa tek onda na red dolazi karijera. Bolje je što u parlamentu ima žena. Valjalo bi da ih ima više jer su one miroljubivije i tolerantnije”, poručila je Džaković.

Ona je navela da nikada ne bih pristala da je neko, kako je kazala, vuče da bude ministar ili poslanik samo, zato što je žena.

“To je ponižavajuće, ali, ako je žena dobra i pametna, naravno da je dobro da bude na takvoj funkciji“, zaključila je Džaković.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније