Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 08. 2015. 11:03 >> 09:21
6

KRIVOKAPIĆ U NJUJORKU

Posebno da brinemo o dijaspori

Male države kao što je Crna Gora moraju imati posebnu odgovornost i brigu o svojoj dijaspori, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić tokom razgovara u Njujorku sa predstavnicima Bošnjačkog saveza Crne Gore.

Tokom susreta Krivokapića sa delegacijom Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku, koju je predvodio predsjednik BSCGNY Esad Rastoder, i našom dijasporom razgovarano je o modelima i konkretnim aktivnostima koje trebaju na bolji način povezati Crnu Goru sa svojim građanima u svijetu, posebno u SAD.

Krivokapić je istakao da male države kao što je Crna Gora moraju imati posebnu odgovornost i brigu o svojoj dijaspori.

"Najteže je živjeti i stvarati daleko od svoje zemlje, jer to znači odricanje od porodičnog života koji je veoma važan dio našeg bića i kulture. Naši građani rasuti po svijetu su uvijek u prelomnim momentima za našu domovinu, bili sa njom iz ljubavi – ma koliko daleko bili od nje. To je svima nama na ponos, ali i obaveza da učinimo više i bolje kako bismo kroz zajedništvo crpili snagu za nove izazove”, poručio je Krivokapić.

Kako je saopštio iz Krivokapićevog kabineta, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku Esad Rastoder je u ime BSCGNY predsjedniku Krivokapiću uručio Plaketu za pruženu pomoć i podršku u realizaciji programa ovog udruženja.

Sagovornici su razgovarali o konkretnim pitanjima od značaja za našu dijasporu u SAD, sa posebnim akcentom na institucionalizaciju odnosa Crne Gore sa njenim iseljenicima.

"Takođe razgovarano je o problemu iseljavanja naših građana sa sjevera, kao i o kreiranju uslova za potencijalne razvojne i investicione projekte naše dijaspore u Crnoj Gori", saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније