Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2013. 10:51 >> 10:53
3

APEL ZA JEDINSTVO

Danilović: Džaba i Obama, ako nas nema

Bude li argumentacija Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije išla u pravcu da po svaku cijenu treba ostati u Parlamentu, opozicija gubi veliku šansu da pokaže jedinstvo i snagu, napisao je na svom Fejsbuk profilu poslanik Demokratskog fronta.

„Pojedincima koji se bore i zalažu za bojkot institucija, prije predsjedničkih izbora, poručivao sam da je to legitimno sredstvo odbrane vlastitih prava i nepristajanja. Nismo se slagali samo u ocjeni kada i gdje, zbog čega bojkotovati“, pitao je Danilović. 

On kaže da je danas opozicija dokazano pokradena na predsjedničkim izborima.

„Međunarodna zajednica to ne prihvata, ništa čudno, jer cijelu deceniju pričaju svojoj, domaćoj, javnosti da je Crna Gora i njena vlast uspješna balkanska priča. Njih mnogo ne sjekira surogat demokratija koju mi živimo - važno je da se njima od strane naše vlasti ne prave problemi. I to je tačno, oni nemaju preveliki problem - nama je život u nosu“, poručio je Danilović.

On kaže da je situacija takva da je evidentno kako će samo Demokrtaski front do daljnjeg apstinirati od rada u odborima i plenumu Skupštine.

„Ako bi nam se pak pridružilala cijela opozicija, to bi vjerovatno naljutilo međunarodne predstavnike, ali ne trajno. Opoziciju sa ovako pokazanom snagom i Miodragom Lekićem na čelu niko ne bi mogao duže od trideset dana omalovažavat“, poručio je Danilović.

On priznaje da je bez Evrope i njene podrške, mala zemlja i mala opozicija nemaju šanse.

„Ali do međusobnog prijateljstva može se očigledno doći samo insistiranjem na vlastitoj važnosti. Ili ćemo da se borimo za svoju prvu pravu pobjedu i protiv dokazane krađe svi ili ćemo biti razbijeni u manje grupe i poraženi“, kaže Danilović.

On kaže da opozicija može propustiti veliku šansu da pokaže jedinstvo i snagu.

„Zajedništvo u principima, ali i pod mogućim pritiskom ojačalo bi nas - na sljedećim izborima u Podgorici ubjedljivo bismo pobijedili. Bilo bi pobjeda i u većini gradova. Ispunio bi nam se maksimalno mogući broj zahtjeva. Došli bi smo do vanrednih izbora i prethodno čistih biračkih spiskova“, kazao je Danilović.

On ističe da DPS-u i SDP-u treba pustiti da sami donesu odluku o KAP-u i o PDV –u.

„Ovako, rizikujemo mnogo. Rizikujemo i ako se otvoreno ne posvađamo u opoziciji. Rizikujemo više od vrlo važne podrške međunarodne zajednice. Rizikujemo podršku iznutra, bez koje je i Obamina podrška besmislena“, napisao je Danilović na Fejsbuku.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније