Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 08. 2015. 11:04 >> 10:54

ZAMIJENIĆE TANILIRA

Serhat Galip novi ambasador Turske u CG

Serhat Galip novi je ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, javlja Anadolija.

Galip, koji je imao funkciju savjetnika u Vladi Republike Turske, na mjestu ambasadora u Podgorici zamijeniće Mehmeta Nijazija Tanilira, kome je istekao mandat. Tanilir je funkciju ambasadora Turske u Crnoj Gori obavljao od juna 2012.

 U vremenu njegove diplomatske misije, unaprijeđena je privredna saradnja dvije države. Turska kompanija “Global Ports Holding” postala je većinski vlasnik Kontejnerskog terminala i generalnih tereta u Baru,  Istanbulska berza postala je suvlasnik Montenegro berze, a  Ziraat banka, najveća turska banka u državnom vlasništvu, dobila je licencu za otvaranje banke u Crnoj Gori. Takođe, za vrijeme diplomatske misije Tanilira, Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) realizovala je brojne projekte u Crnoj Gori.

Prilikom oproštajne posjete, Tanilira je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlikovao Medaljonom za zasluge. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније