Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Jelica Novosel, A.B. [ Mreža, TVCG ]

04. 04. 2024. 07:54 >> 07:54
Čitaj mi:

PODGORICA

Napuštena kuća puna beskućnika, stanari kvarta zabrinuti

Mještani ulice Oktobarske revolucije u Podgorici zabrinuti su zbog napuštene kuće koja se nalazi u njihovoj blizini, a koja se zloupotrebljava kao sklonište za beskućnike i osobe koje koriste psihoaktivne supstance.

Kuća pripada opštini Podgorica, a iz Glavnog grada su poručili da, za sada, nemaju konkretno rješenje. 

Kako je kazao stanar kvarta Senad Koljenović za emisiju Mreža, kuća već dugo nije u funkciji.

"Tu niko ne dolazi, a jedno vrijeme je bila stjecište narkomana. Nailazili smo na razbijene i otvorene prozore, tako da sumnjamo da se tu opet okupljaju. To izaziva nervozu kod naroda i željeli bi da se kuća sanira", poručuje Koljenović. 

Kvart u Podgorici koji se nalazi na blizu autobuske i željezničke stanice gdje dolaze mnogi turisti.

"Imaju šta da vide: smeće i ruglo. Voljeli bismo kao stanovnici ovoga kvarta da se to sredi, da se malo sanira, uljepša i upristoji, kako god", kazao je Koljenović. 

Vrata ove kuće su zaključana, ali jedan od prozora je otvoren i kroz njega se ulazi u kuću. Ono što tamo može svakodnevno da se vidi nije prijatno za stanare.

"Nekad smo nailazili i na špriceve, a ustvari bio je to javni ve-ce. Trebalo bi neko da dođe, da otvori tu kuću, da je prekontroliše, da vidi o čemu se radi", ukazao je Koljenović. 

Tokom noći stanari nemaju mira ni od galame koju nadležni takođe ne rešavaju.

"Kad je lijepo vrijeme, okupljaju se beskućnici ovdje do dva sata. Po noći se čuje vika, galama, a po dva-tri puta nedjeljno zovemo policiju oko jedan-dva sata noći da ih rastjera", zaključio je Koljenović. 

Pošto je kuća godinama napuštena, Senad predlaže da se na tom mjestu napravi prostor za parking koji im fali.

"Budući da imamo veliki problem sa parkiranjem u ovom dijelu, nama bi najbolje kao mještanima ovog kvarta odgovaralo da se ova kuća sruši i da se napravi tu jedan dio parkinga koji će služiti svima", zaključio je Koljenović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније