Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.M. [ Portal RTCG ]

06. 03. 2024. 09:11 >> 09:11
Čitaj mi:

aleksandar božović

Mjesta će biti popunjavana u skladu sa potrebama, rekordni prihodi od prodaje sirovina

Direktor preduzeća Deponije Aleksandar Božović istakao je da je budžet tog preduzeća opterećen iz više razloga, a jedan je i isplata zaostalih prevoza koji nijesu isplaćivani od 2008. do 2023. godine. Najavio je nabavku drobilice i kompaktora, i ukazao na rekordne prihode od prodaje sirovina. Apelovao je na građane da redovno plaćaju račune za "Čistoću".

"Budžet je poprilično opterećen iz više razloga. Jedan je novi granski kolektivni ugovor koji je stupio na snagu od novembra za sva Komunalna preduzeća kojim je nametnuto da imamo veće plate za izvršne pozicije za tehnički sektor posebno. Njime se plata plata povećala do 30 odsto, čime nam je trošak porastao za nekih 20 odsto", kazao je on.

Dodaje se drugo opterećenje koje ih je sačekalo tiče zaostalih prevoza.

"Radu se o zaostalim prevozima od 2008 do 2023. godine u iznosu od 360.000 eura. Tako da mi već u startu imamo neki veći trošak za 33-33 odsto", naveo je Božović.

Nedavno je, kako kaže, usvojena sistematizacija sa 221 radnim mjestom.

"Ukupno je zaposlenih 200 od ukupno 221 prema sistematizaciji, a ta mjesta će biti popunjavana u skladu sa potrebama", naveo je on.

Ističe da se predviđa povećanje broja zaposlenih u tehničkom sektoru.

"Jer smo prepoznali priliku da sa velikom trudom i radom možemo da postignemo bolje rezulate u odnosu na prethodni period. Tako da je predviđeno sistematizacijom povećanje za sektor za vozila van upotrebe i odvajanje ambalažnog materijala materijala i to su neki momenti gdje smo vidjeli da možemo da izađemo na tržište sa nekim novim sirovinama koje nam mogu obezbijediti dodatna sredstva", naveo je on.

Govoreći o mašinama koje su u upotrebi, kaže da od ukupno 28 raznih mašina koje imaju samo dvije nijesu aktivne sad.

"Kad smo došli neaktivnih je bilo 9. I ova dva ćemo opraviti u narednom periodu, samo čekamo rezervne djelove. Raspisali smo i tender za novi kompaktor, glavni grad finansira taj dio. Veoma je važna i nabavka drobilice, koja će biti korišćenja i za gume. Raspisan je tender i vjerujemo da će stići do ljeta", kazao je Božović.

Apelovao je na građane da plaćaju račune za "Čistoću" jer je to preduzeće u teškoj situaciji. Prema njegovim riječima, oko pedeset odsto građana ne plaća taj račun redovno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније