Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

06. 10. 2023. 20:11 >> 20:22
1

ŠARANOVIĆ

Požar lokalizovan, jasno da je podmetnut

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović istakao je da su vatrogarsne ekipe glavnog grada uz pomoć kolega iz Danilovgrada i avio-helikopterske jedinice MUP-a i Vojske Crne Gore, uspjele da lokalizuju požar na deponiji na Ćemovskom polju. Šaranović je istakao da nema sumnje da je podmetnut.

"Sve raspoložive ekipe su od sinoć tu, a od jutros i pripadnici avio-helikopterske jedinice MUP-a. Blizu 24 sata radimo da lokalizujemo požar i u tome smo uspjeli s obzirom na to da se ovdje odlaže kabasti otpad koji se ne može lako ugasiti", objasnio je Šaranović.

Kako je istakao, požar u krugu deponije "Livade" je bez sumnje podmetnut, što se vidi na snimcima sa nadzornih kamera.

"Ovo lice koje smo vidjeli na kamerama znalo je šta radi i kako da u roku od minut izazove veliku štetu i učini da požar traje satima. U ime Glavnog grada građani dužan sam da saopštim da će građani i Podgorice, ali i okolnih opština nažalost osjećati poljedice danima, imajući u vidu strukturu otpada koji gori. Razočarani smo što se ovo dešava, da pojedinci ili grupe mogu ovo da rade i nanose štetu javnom zdravlju", kazao je Šaranović.

Podsjećamo, sinoć je u 19:12 časova od strane NN lica podmetnut požar u krugu deponije "Livade". Protiv NN lica će biti podnijeta krivična prijava, a sav video materijal i drugi dokazi dostavljeni su Upravi policije i Tužilaštvu.

Dim će se kako su kazali osjećati i narednih dana.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine upozorili su da je zbog požara koji je izbio na privremenom skladištu kabastog i biljnog materijala na Ćemovskom polju, došlo do emisije zagađujućih materija u vazduh, a koji su produkti sagorijevanja pomenutog materijala. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније