Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ A.B. ]

20. 06. 2023. 15:37 >> 16:30
4

CRKVENI VELIKODOSTOJNICI SA FUNKCIONERIMA

Mitropolit u Skupštini Glavnog grada, Borovinić Bojović poklonio ikonu

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je danas Skupštinu Glavnog grada gdje je razgovarao sa Jelenom Borovinić Bojović, predsjednicom gradskog parlamenta.

Sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović i Luka Rakčević.

Mitropolit je Borovinić Bojović poklonio ikonu, a u Skupštini Glavnog grada su bili i starješina Hrama Hristovog Vaskrsenja Nikola Pejović i protojerej Mirčeta Šljivančanin, starješina Crkve Svetog Đorđa pod Goricom. 

Iz PG biroa je saopšteno da će Mitropolija crnogorsko-primorska i Glavni grad preduzeti potrebne korake kako bi se u narednom periodu stvorile urbanističke pretpostavke da se prostor oko hramova u užem gradskom jezgru grada privede namjeni da bi svojom funkcijom i estetikom zadovoljio potrebe ne samo vjernika, nego i svih građana.

“Glavna tema razgovora bilo je stvaranje pretpostavki za uređenje prostora oko Sabornog hrama Hrtistovog vaskrsenja koji bi trebalo da dobije savremen izgled sa mnogo zelenila, fontana i urbanog mobilijara, uz konzervaciju postojećeg starog groblja. Dvije strane su se saglasile da bi na tom prostoru, s obzirom na broj postojećih i planiranih objekata, bila neophodna i izgradnja podzemnih garaža", piše u saopštenju PG biroa. 

Sagovornici su razgovarali i o stvaranju potrebnih uslova da se pristupi projektu sanacije i uređenja starog groblja pored Crkve Svetog Đorđa pod Goricom, a razmatrane su i mogućnosti za gradnju hramova u još nekim djelovima šire teritorije grada gdje postoji interesovanje vjernika.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније