Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ M.M.Lj. ]

26. 08. 2021. 11:13 >> 11:14
4

NA ĆEMOVSKOM

Novo groblje tri puta veće od Čepuraka

Novo gradsko groblje će se nalaziti na Ćemovskom polju, na površini od 296.000m2 gdje će biti izgrađeno 8412 ukopnica, saopšteno je iz Glavnog grada. Vrijednost investicije je 1.600.000 eura, a u poređenju sa gradskim groboljem „Čepurci“, novo gradsko groblje biće tri puta veće.

“Prva faza izgradnje gradskog groblja podrazumijeva izgradnju pristupnog trga, komemorativnog trga, komercijalno- ekonomskog bloka i pet kapela, kao i parking prostor za vozila i pristupna saobraćajnica koju će realizovati Glavni grad. U narednom periodu nas očekuje i Javni poziv za termo-tehniku za upravnu zgradu. Vrijednost investicije je 72.600 eura. U narednoj nedjelji ćemo raspisati i poziv zanadzorni organ za novo gradsko grobolje a u narednim danima očekujemo i raspisivanje tendera za VII fazu gradskog groblja „Čepurci“. Sa završetkom VII faze na Čepurcima se više neće davati grobnice u zakup već će se sahrane vršiti isključivo u već postojećim ili zakupljenim grobnicama”,  istakao je direktor gradskog preduzeća „Pogrebne usluge“ doo Podgorica Srđan Miljanić.

U 2021.godini  posvećeno je realizaciji velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od projekata na koji se čekalo više od 10 godina je i izgradnja upravne zgrade.

“Riječ je o objektu od 800 m2 u kojem će se nalaziti prodavnica, magacinski prostor, kancelarijski prostor i šalter sala, a završetak radova se očekuje početkom decembra”, kazao je Miljanić.  

On je kazao da se proširenje gradskog groblja Zagorič realizuje planiranom dinamikom, te da je poziv za izgradnju prve faze novog gradskog groblja, raspisan početkom avgusta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније