Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

05. 11. 2020. 17:59 >> 17:59

KOMUNALNE USLUGE

"Neovlašćeni da ne popravljaju javnu rasvjetu u Tuzima"

Zbog nestručne intervencije nepoznatih lica došlo do pogrešnog spajanja kablova na nadzemnoj niskonaponskoj mreži u Tuzima, saopšteno je iz podgoričkog preduzeća "Komunalne usluge". Povećani napon, kako navode, uzrokovao je povećana termička naprezanja svjetiljki za javnu rasvjetu i njihovo otkazivanje, te je došlo i do požara na stubovima javne rasvjete i totalnog uništenja svjetiljki. Apeluju na neovlašćena lica da ne vrše intervencije na mreži javne rasvjete na teritoriji Opštine Tuzi.

"Povodom prijave o neispravnoj javnoj rasvjeti u Ulici Adžovića na teritoriji Opštine Tuzi, Komunalne usluge d.o.o. Podgorica, odnosno Služba za javnu rasvjetu su i ovog puta izašle u susret, kada je u pitanju popravka javne rasvjete. Na ovoj lokaciji zatekli smo veliki broj neispravnih svjetiljki, a detaljnim pregledom mreže javne rasvjete, utvrđeno je da je zbog nestručne intervencije nepoznatih lica došlo do pogrešnog spajanja kablova na nadzemnoj niskonaponskoj mreži, te su zbog toga svjetiljke bile priključene na napon od 400V umjesto na 230V", saopšteno je iz "Komunalnih usluga".

Pored materijalne štete i stvaranja nesigurnih uslova za odvijanje pješačkog i motornog saobraćaja, ističu da nesavjesna lica na ovaj način ugrožavaju bezbjednost prolaznika i stanovnika.

"Takođe, nestručnim intervencijama dodatno dovode se u opasnost i radnike Komunalnih usluga ili CEDIS-a koji rade na nadzemnoj niskonaponskoj mreži", dodaje se.

Iz podgoričkog preduzeća apeluju na neovlašćena lica da ne vrše intervencije na mreži javne rasvjete na teritoriji Opštine Tuzi, kako ne bi dovodili u opasnost lica i imovinu. Navode i da da je javna rasvjeta na teritoriji Opštine Tuzi, shodno Odluci o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću „Komunalno/Komunale“ Tuzi, nadležnost upravo tog društva.

"Napominjemo da su nadležne službe Glavnog grada uvijek spremne da pomognu na otklanjanju kvarova na javnoj rasvjeti na teritoriji navedene opštine Tuzi, međutim, ukoliko se u i narednom periodu nastave navedene nelegalne i nestručne intervencije, Komunalne usluge d.o.o. Podgorica će redukovati ili obustaviti intervencije na mreži javne rasvjete u Tuzima", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније