Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

06. 10. 2020. 15:15 >> 15:15
5

PODJELA TERITORIJA

URA: Tuzi na pragu ekološke katastrofe

Iz Opštine Podgorica se ponašaju krajnje neodgovorno i nesolidarno prema svojim komšijama, a do skoro i sugrađanima, saopštio je danas Eldin Pepić iz Građanskog pokreta URA.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković se ponaša revanšistički.

"Ne predaje ono što smo stekli zajedno, a od skora su iz Opštine Podgorica povukli i mašine Čistoće i ostavili Tuzi bukvalno zatrpane otpadom", ističe Pepić.

On je podsjetio da preduzeće Komunalno Tuzi nije dobilo odgovor od Vukovića, Čistoće i Deponije na dopis kojim su tražili da preuzmu poslove održavanja javne higijene na teritoriji čitave opštine i deponovanje otpada na deponiji Livade.

Eldin Pepić navodi da iz Glavnog grada dogovore, koje su prethodno ustanovili, ne poštuju

"Jedan od dogovora je bio i da za korišćenje naše imovine u našoj opštini uplate sredstva. Međutim, i tu je došlo do razmirica”.

Od Vukovića, kako kaže, zahtijeva da pokaže solidarnost.

"U ime građana, zahtijevam da se politički i rat oko razgraničenja odvija civilizovano, a da gradonačelnik Podgorice pokaže solidarnost, a ne revanšizam. Građani nisu ti koji treba da ispaštaju zbog tvrdoglavosti, bahatosti i interesa pojedinaca. Sramota je da, nekada sugrađani, budu ostavljeni u nehumanim uslovima za život, u otpadu. Očekujemo da Podgorica postupi odgovorno i riješi problem što je prije moguće", navodi Pepić.

Pepić je još istakao da se gradonačelnik Vuković ne smije ponašati kao šef svega što je zajednički stečeno.

"Glavni grad zloupotrebljava svoju poziciju, a svu imovinu koju smo zajedno stekli iskorišćava, što je protivno zakonu. Sva preduzeća, izuzev Deponije, izbjegavaju plaćanje poreza Tuzima, a čak ni Vodovod nije platio koncesije, zbog čega će na listi sankcija biti među prvima. Zahtijevamo da Podgorica pokaže odgovornost i vrati uredan život mještanima Opštine Tuzi”, zaključio je Pepić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније