Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 07. 2015. 16:18 >> 19:05
1

NAJVIŠE RUSA

Strancima 1,27 miliona kvadrata zemlje

Stranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori stekli pravo svojine ili neko drugo, na površini zemljišta od oko 1,27 miliona metara kvadratnih, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su agenciji Mina biznis kazali da su prošle godine strancima pripali i objekti površine oko 40,16 hiljada metara kvadratnih.

„Na osnovu podataka kojima raspolaže Ministarstvo finansija za prošlu godinu, stranci u Crnoj Gori su stekli pravo svojine ili neko drugo pravo najviše nad nepokretnostima u Opštini Bar i to nad zemljištem površine 147,64 hiljade kvadrata i objektima od oko 24,75 hiljada kvadrata“, rekli su iz Ministarstva.

Najveći broj stranih državljana koji posjeduju pravo svojine ili neko drugo pravo na nepokretnostima u Crnoj Gori je iz Rusije, zatim Srbije i Bosne i Hercegovine.

Zakonom o svojinsko-pravnim odnosima propisano je da je organ uprave nadležan za vođenje katastra nepokretnosti dužan da podatke o upisu prava svojine ili drugog prava stranca, dostavi Ministarstvu finansija, koje o tome vodi evidenciju.

U Crnoj Gori je 2009. usvojen novi Zakon o svojinsko-pravnim odnosima kojim je omogućeno strancima da neograničeno kupuju zemljište.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније