Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 04. 2013. 19:18 >> 19:19
2

PODRŠKA VLADI

Vujanović: : KAP ne treba ugasiti

Predsjednik države, Filip Vujanović, smatra da je Vladin model da država što prije preuzme Kombinat aluminijuma, a potom nađe novog partnera, idealan. On se ne slaže sa jučerašnjom ocjenom potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića da bi KAP trebalo ugasiti.

„Uvijek sam govorio da mogućnost KAP-a treba da iskoristimo kao veliku šansu. Crna Gora u svom izvozu ima KAP,  koji učestvuje sa 40 do 45 odsto. Prošla godina nije bila godina snažnijeg ekonomskog uspjeha, jer je ta fabrika imala nivo proizvodnje koji je smanjio izvoz i uticao negativno na BDP“, rekao je Vujanović novinarima nakon dodjele nagrada Privredne komore Crne Gore.

Vujanović tvrdi kako je važno, a o tome naša javnost ne zna dovoljno, da će KAP vraćati „ono što je kreditno zaduženje kroz njegovu proizvodnju, naravno kad reducira broj zaposlenih i kad učešće radne snage u cijeni proizvoda bude primjereno onome što je konkurentnost te cijene na svjetskom tržištu“.

Vujanović je, kako je kazao „veliki optimista, iako je sada KAP veliki problem, jer je velika šansa, ukoliko se ti problemi riješe“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније