Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

30. 06. 2015. 08:25   >>  08:16

U CRNOJ GORI

Od danas jeftiniji roming

U Crnoj Gori će od danas biti jeftiniji roming, nakon najnovije odluke Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

 

Savjet EKIP-a je na sjednici u ponedjeljak donio odluku o utvrđivanju dinamike snižavanja cijena rominga, koju su od danas dužni da primijene operatori javnih mobilnih komunikacionih mreža na teritoriji Crne Gore.

EKIP je novu odluku o snižavanju cijena rominga donio iako je Upravni sud Crne Gore prethodno presudio da međudržavni sporazum, koji su prošle godine potpisale Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) i Makedonija, o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine, nije u skladu sa interesima operatera.

Sporazum počinje da se primjenjuje danas.

Crnogorski operateri, Telekom i Telenor, žalili su se ranije Upravnom sudu i ukazali na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u crnogorskom parlamentu. Upravni sud je usvojio te žalbe.

Nova odluka je, kako tvrde iz EKIP-a, usklađena sa međudržavnim sporazumom i bazira se na odredbama domaćih zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošaca.

Stoga, kako su objasnili, odluka Upravnog suda, ne odlaže primjenu tog sporazuma.

Iz EKIP-a su kazali da na je pravni osnov odluke sadržan u odredbama zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošača i da je irelevantno da li je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga ratifikovao crnogorski parlament.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније