Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 04. 2013. 09:20   >>  09:20

DRŽAVNE GARANCIJE

Ministarstva dostavila mišljenje DRI

Ministarstva finansija i ekonomije dostavili su Državnoj revizorskoj instituciji, u dopunskom roku od 21 dan, izjašnjenje na preliminarni nalaz revizije o državnim garancijama Vlade izdatim u 2010. i 2011. godini.

Član Senata DRI Branislav Radulović potvrdio je tu informaciju Danu i dodao da je Komisija za kontrolu državne pomoći ranije dostavila svoje mišljenje.

„Već su počeli sastanci sa subjektima revizije radi utvrđivanja činjeničnog stanja i izrade konačnog izvještaja o reviziji, koji će, kao i svi drugi nalazi, biti integralno objavljeni na sajtu DRI“, rekao je Radulović.

Kako je naveo, u ovom trenutku nije moguće precizno saopštili kada će konačni nalaz biti gotov.

„Svakako stekli su se uslovi da nadležni kolegijum DRI vrlo brzo usvoji konačan izvještaj“, naveo je Radulović, koji rukovodi revizijom otkako je Miroslav Ivanišević podnio ostavku na mjesto predsjednika Senata DRI. Drugi član kolegijuma je Dragiša Pešić.

Revizijom državnih garancija obuhvaćene su sve garancije izdate u 2010. i 2011. godini čija je vrijednost veća od deset miliona eura. Shodno tome, revizijom su obuhvaćene garancije koje je Vlada izdala Kombinatu alunimijuma, Željezari, Željezničkoj infrastrukturi, Željezničkom prevozu i Pobjedi.

Revizije garancije trebalo je da budu završene na kraju prošle godine, ali su kompanije koje su bile predmet revizije otežavale posao revizorima. Uprave tih kompanija nijesu dale sve potrebne papire revizorima, kako bi im olakšali pravljenje izvještaja, već su oni morali da pronalaze odgovarajuće papire bez pomoći finansijskih službi. Nakon što su završili preliminarni izvještaj i poslali subjektima revizije sredinom februara, ministarstva finansija i ekonomije tražila su dodatni 21 dan kako bi se izjasnili o njemu. Dodatni rok je istekao 15. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније