Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 02. 2013. 15:12 >> 15:33
2

ZARADE

Ograničiti zarade i državnim funkcionerima

Zarade funkcionera trebalo bi ograničiti na državnom, ne samo na lokalnom nivou, smatra profesor Đorđije Blažić.

Blažić je agenciji MINA kazao da, ako je se mora kontrolisati javna potrošnja, ne bi bilo dobro da se prave razlike i da se kompletna opterećenja samo odnose na radnike u privrednim društvima i drugim subjektima.

Poslanici Demokratskog fronta predložili su dopune Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je predviđeno da se zarade lokalnih funkcionera ograniče i da ne mogu biti veće od tri prosječne neto zarade u Crnoj Gori, koja je u decembru iznosila 497 EUR.

„Ono o čemu bi svakako trebalo razmišljati jeste da se ograniče zarade na i nivou državne uprave i na nivou lokalne samouprave. To je je jedan principijalan zahtjev. U ovoj situaciji, nažalost, u kakvoj smo, mora se ići po principu jednakosti i sveobuhvatnosti. Dakle, nema selekcijeda se uspostavi u bilo kom obliku“, rekao je Blažić.

Upitan kako bi taj predlog uticao na budžet opština, Blažić je ocijenio da bi budžet bio vjerovatno puniji. Za Blažića je, kako je rekao, prioritetno pitanje da se lokalna uprava racionalizuje i dovede na objektivni nivo potreba kadra.
On smatra da se ne može lokalna samouprava popunjavati da bi vladajuće partije uzimale glasove.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније