Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 02. 2013. 15:00 >> 14:59

OGORČENI

Radnici Onogošta od sjutra štrajkuju glađu

Radnici nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća Onogošt koji u prostorijama hotela štrajkuju od kraja decembra, počeće sjutra štrajk glađu.

Predsjednik Sindikata Hotelsko-turističkog preduzeća Onogošt Zorka Niković kazala je agenciji Mina-business da radnici zahtijevaju da im se odmah isplate otpremine od 5,6 hiljada eura, decembarska plata, naknada za devet dana januara i da im se poveže radni staž.

,,Radnici su ogorčeni jer više nemaju od čega da prehranjuju porodice. Njima je prekinut radni odnos 31. decembra, ali odbijaju da uzmu radne knjižice", kazala je Niković.

Niković je dodala da su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma u razgovoru sa radnicima kazali da postoji mogućnost da bi im sjutra mogla biti isplaćena decembarska plata.

Međutim, radnicima to nije dovoljno, jer kako kaže Niković, to im ne rješava problem.

Radnici Onogošta štrajkuju od 24. decembra, a istoimeni hotel u centru Nikšića zatvoren je 16. januara nakon 57 godina rada, čime je prestao i radni odnos za 82 radnika.

U HTP Onogoštu je stečaj uveden 23. marta, a radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније