Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 05. 2015. 20:56 >> 20:47

RAZLOG TEHNIČKE PRIRODE

Obustavljena isplata obveznica u junu

Isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, koja se obavlja preko poslovnih banaka i Centralne banke (CBCG), biće obustavljena u periodu od 1. do 30. juna, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog Vladinog resora su naveli da će na tržištu kapitala u junu biti obustavljena trgovina obveznicama devizne štednje, OB15 i DO15, odnosno obveznicama deviznih sredstava Dafiment banke (DF15) i Jugoskandik banke (JSB15).

„Razlog privremenog prekida je tehničke prirode, kako bi se konsolidovali podaci o obavljenim isplatama, pripremila isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, objedinili podaci sa tržišta kapitala i obavile pripreme koje će omogućiti vlasnicima da ih unovče od 1. jula“, objašnjeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Oni su dodali da te aktivnosti imaju za cilj da se obezbijedi integritet baze podataka kako bi se održao kvalitet i sigurnost podataka o imaocima obveznica.

Iz Ministarstva su podsjetili da se isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava obavlja u skladu sa zakonima o regulisanju obaveza i potraživanja po osnovu ino duga i devizne štednje građana, o isplati devizne štednje građana položene kod ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore i o isplati deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke iz Beograda i Banke privatne privrede iz Podgorica, položenih preko beogradskog preduzeća Jugoskandik.

(Mina-business)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније