Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 05. 2015. 14:52 >> 14:44

PROTIV SIVE EKONOMIJE

Pojačali nadzor u primorskim opštinama

Uprava za inspekcijske poslove počela je danas da sprovodi pojačani nadzor u primorskim opštinama na polju suzbijanja sive ekonomije, zaštite zdravlja ljudi i očuvanja životne sredine, koji će trajati do 15. septembra.

 

Uprava je donijela Program pojačanog nadzora u ovogodišnjoj turističkoj sezoni, prema kojem će sprovoditi nadzor u uslovima povećanog obima prometa robe i usluga i zapošljavanja u turističkim centrima Crne Gore.

„Aktivnosti inspekcija organizovane su putem Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone sa sjedištem u Budvi. U pojačanom nadzoru su angažovane Inspekcija za turizam, tržišna i inspekcija rada, zdravstveno-sanitarna i veterinarska, kao i inspekcije za morsko ribarstvo i zaštitu prostora, dok će po potrebi biti uključivane i druge inspekcije“, navodi se u saopštenju.

Inspekcije će postupati, u slučajevima u kojima to zakon dozvaljava, prevashodno po načelu preventivnosti.

„Inspekcijski nadzor će se sprovoditi shodno programu rada, ali i po prijavama građana, koji su važni akteri za efikasno i pravovremeno suzbijanje sive ekonomije“, rekli su iz Uprave.

Osim stalnog prisustva inspekcija u primorskim opštinama, organizovaće se, kako su naveli i mobilne ekipe različitih inspekcija u planinskim turističkim centrima, gdje se u ljetnjem periodu značajno povećava broj posjetilaca, a time i broj poslovnih subjekata.

„Pojačani nadzor inspekcija u predstojećoj turističkoj sezoni doprinijeće postizanju regularnog tržista robe i usluga, kao i očuvanju prirodnog okruženja i zaštiti zdravlja ljudi, čime će se uticati na jačanje atraktivnosti crnogorskih gradova kao turističkih destinacija“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније