Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 04. 2013. 18:34 >> 18:41

PREMIJER ĐUKANOVIĆ

Vlada vjeruje u održivost svog prijedloga za KAP

Vlada vjeruje u održivost svog prijedloga za rješavanje situacije u Kombinatu aluminijuma, ali ne polaže ekskluzivno pravo na donošenje rješenja na tu temu, kazao je danas premijer Milo Đukanović.

To je, kako je kazao Đukanović, tema koja je, definitivno, zadobila širu javnu pažnju Crne Gore, kako je kazao, „zbog toga smatramo legitimnim da se svi zainteresovani uključe u diskusiju na tu temu“.

„Stojimo iza svog predloga, vjerujemo u održivost tog rješenja, čak i danas kada se cijena na berzi aluminijuma značajno koleba. Vjerujemo da je to održivo, u trouglu država - proizvođači električne energije - proizvođači aluminijuma“, kazao je premijer novinarima u parlamentu.

Vlada je, kako je kazao Đukanović, u prvih 100 dana intenzivno tretirala to pitanje i došla do prijedloga koji je izložila i Parlamentu i javnosti.

„Na taj način je Vlada rekla svoju riječ na tu temu“, rekao je crnogorski premijer.

Sada je, kako je kazao, na drugima da sude o tom pitanju, da prihvate Vladin prijedlog ili da ga, u skladu sa svojim nadležnostima preformulišu, podsjećajući da „svi moramo biti spremni da preuzimamo odgovornost za prijedloge koje usvajamo“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније