Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 02. 2013. 09:52 >> 09:56

PREKRŠEN DOGOVOR

SDP kritikuje poravnanje Vlade i KAP-a

Poslanik Socijaldemokratske partije Damir Šehović smatra da je neozbiljno tumačiti kao poštovanje skupštinskih zaključaka, poravnanje u iznosu od 15 miliona eura na ime duga za struju Kombinatu aluminijuma.

„Ugovor o poravnanju, kojim je otpisano 15 miliona eura duga KAP-a za struju, nije u skladu sa zaključcima Skupštine Crne Gore usvojenim u februaru prošle godine, a poslanici o tome nijesu informisani“, kaže Šehović.

Šehović je za Dnevne novine objasnio da je država, samo po osnovu duga za struju koji je CEAC u KAP-u napravio, izgubila oko 60 miliona eura. To, kako kaže, predstavlja skoro čitav kapitalni budžet za ovu godinu.

Iz Vlade su u četvrtak saopštili da je potpisivanje ugovora između Kombinata aluminijuma, Elektroprivrede, Rudnika uglja i Vlade, obavljeno u cilju realizacije zaključaka Skupštine Crne Gore iz februara 2012.

Šehović dodaje da je član 6 Zakona o izmjenama i dopunama zakona o budžetu za prošlu godinu, samo opcija koja se mogla iskoristiti tek nakon realizacije zaključaka Skupštine, odnosno raskida saradnje sa CEAC-om.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније