Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 03. 2015. 11:43 >> 11:37
1

SERTIĆ SAOPŠTIO

Crnogorske firme zainteresovane da kupe srpske

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je večeras, poslije sastanka s crnogorskim ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem, da su kompanije iz Crne Gore zaintresovane da učestvuju u procesu privatizacije u Srbiji.

"Imamo pet kompanija iz Crne Gore koje su zaintresovane za osam preduzeća iz Srbije u procesu privatizacije i to može da bude jedan od modela na kome ćemo u narednom periodu raditi", rekao je Sertić poslije potpisivanja Protokola sa zasijedanja mješovite Komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Crne Gore, prenosi Blic.

Sertić je rekao da je, prema podacima statističkog zavoda, spoljnotrgovinska razmjena Srbije sa našom zemljom prošle godine iznosila 618 miliona eura, od čega je izvoz bio 568 miliona eura, a uvoz iz Crne Gore 50,6 miliona eura.

"I u okviru CEFTE, i u okviru svih naših odnosa, ima puno prostora za širenje saradnje, pogotovo što je Crna Gora u mnogim pregovaračkim poglavljima korak ispred nas i tu lijepo sarađujemo", naveo je Sertić.

On je konstatovao da bilateralna saradnja Srbije i Crne Gore može biti i veća bez obzira na to što je Srbija u suficitu u trgovinskoj razmjeni.

"Mislim da postoji prostor za dalji razvoj i za širenje roba i usluga koje kompanije iz Crne Gore proizvode i pružaju ovde u Srbiji, ali i da naša preduzeća u narednom procesu učestvuju u više projekata", zaključio je srpski ministar privrede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније