Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 04. 2013. 11:21 >> 11:21

EUROZONA

Lagard: Pred eurom dugoročna budućnost

Zajednička evropska valuta ima sigurnu budućnost, ocijenila je direktor Međunarodnog monetarnog fonda, Kristina Lagard, i dodala da se nada da nijednoj evropskoj zemlji više neće biti potreban plan za spasavanje.

„Mislim da je u velikoj meri bila zanemarivana politička volja da se održi, ohrabri i ojača eurozona. Pred eurom je budućnost i to dugoročna“, kazala je Lagard.

Ona smatra da su sukcesivne dužničke krize zemalja eurozone uzdrmale povjerenje na svjetskim tržištima. Komentarišući mogućnosti izbijanja novih kriza Lagard je rekla da „ne umije da gleda u staklenu kuglu“.

„Iskreno se nadam da neće više biti članica EU kojima će biti potrebna istovremena pomoć evropskih partnera i MMF", kazala je Lagard.

Ona je, osvrćući se na kiparski slučaj, ocijenila da je to jedinstven slučaj i da privreda te zemlje predstavlja samo 0,2 odsto evropske ekonomije.

„To je veoma specifičan slučaj sa više aspekata“, rekla je Lagard, apostrofirajući značaj bankarskog sektora u kiparskoj ekonomiji.

Lagard se nada da će predstavnici EU izvući pouku iz finasijskih kriza iz dvije posljednje godine i da će odlučiti da ubrzaju konsolidaciju eurozone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније