Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 02. 2015. 08:15   >>  09:05

REGIONALNOM SARADNJOM

Otvoriti milion radnih mjesta

Otvaranje milion radnih mjesta, predviđenih strategijom „Jugoistočna Evropa 2020“, trebalo bi da podstakne razvoj ekonomija u sedam država regiona, unaprijedi njihovu konkurentnost i ojača privredne veze radi ostvarivanja ključnog cilja bolje budućnosti za građane, kazao je zamjenik generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju RCC, Gazmend Turdiu.

 

On je dodao da je počela primjena strategije, koju su u novembru 2013. usaglasile vlade Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Srbije i Makedonije.

„Otvaranje radnih mjesta nije nešto što se dešava dan za danom. Strategija ,,Jugoistočna Evropa 2020“ odobrena je prije 14 mjeseci i odmah smo počeli da radimo sa vladama regiona kako bi pripremile nacionalne akcione planove. Sada je trenutak kada počinjemo sa njenom primjenom. Tako da, kada govorimo o prethodnih 14 mjeseci, ne mogu reći da smo bili u prilici da otvorimo nova radna mjesta. Volio bih da mogu, ali to nije realno“, kazao je Turdiu za Pobjedu.

Prema riječima Turdiua, poslovi su povezani sa političkom i ekonomskom situacijom, i ono što rade jeste da ,,poguramo“ ekonomije u regionu, pojedinačno i kao cjeline.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније