Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 04. 2013. 13:51 >> 20:05

DEMOKRATSKI FRONT

VIDEO: Do 12.aprila preuzeti KAP i Boksite

Poslanici Demokratskog fronta dostavili su Skupštini predlog zaključaka kojim bi Vlada trebalo da se obaveže da, najkasnije do 12. aprila, preuzme upravljanje Kombinatom aluminijuma i Rudnicima boksita.

 

 

Prema zaključcima DF-a, Vlada se obavezuje da formira menadžment koji će obezbijediti racionalno funkcionisanje KAP-a i Rudnika boksita i ispunjenje zakonskih i ugovornih obaveza prema zaposlenima, dobavljačima i državi.

Poslanik DF-a i potpredsjednik Skupštine, Branko Radulović kazao je, na konferenciji za novinare, da budućnost Kombinata i Rudnika boksita može biti dvojaka - gubitnička i pobjednička. Opcija, koju predlaže DF, kako kaže Radulović, predstavlja utvrđivanje pune istine o KAP-u i Rudnicima boksita, odgovornost za učinjeno, prestanak agonije, devastacije i daljih gubitaka i optimalni i dugoročni razvoj aluminijumske industrije.

Vlada, prema zaključcima, treba da do 15. aprila formira Operativni tim koji će formalno raskinuti ugovor sa Centralno-evropskom aluminijumskom kompanijom i komercijalni ugovor sa Glenkorom.

Prema zaključcima, Skupština se obavezuje da do 22. aprila formira revizionu komisiju, koju će činiti predstavnici Skupštine, Vlade, Državne revizorske institucije i domaći i međunarodni stručnjaci.

Vlada se obavezuje da do 22. aprila formira stručni tim sastavljen od domaćih i međunarodnih eksperata, koji će do 22. oktobra podnijeti Skupštini na usvajanje studiju dugoročne održivosti i razvoja aluminijumske industrije u Crnoj Gori.


Zaključcima se predlaže da Skupština zahtijeva od Vrhovnog državnog tužioca da po hitnom postupku preispita poslovanje KAP-a i Rudnika boksita i pokrene krivični postupak protiv osoba za koje postoje indicije da su počinili krivična djela protiv interesa Crne Gore.

Takođe se obavezuje Vlada da obustavi isplatu svih preuzetih garancija za KAP i Rudnike boksita, do usvajanja izještaja revizione komisije i okončanja istrage Tužilaštva.

Na pitanje hoće li imati podršku Socijalističke narodne partije i drugih partija, Radulović je odgovorio da očekuje da su i oni borci za slobodnu, prosperitetnu, ekonomsku i pravnu Crnu Goru i da se neće staviti na gubitničku varijantu.

 

Nevenka Ćirović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније