Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

27. 12. 2014. 16:20 >> 16:16
3

PREDUZETNICE CG

Ekonomski jaka žena je i samostalna

Samo ekonomski jaka žena je i samostalna, a da bi došla do tog nivoa mora se edukovati, obrazovati i raditi, zaključeno je na radionici Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Iz Udruženja je saopšteno da je danas održana radionica na temu umrežavanja žena sa sjevera sa ženama centralnog dijela Crne Gore, na kojoj je učestvovalo 20 žena.

„Na ovaj način su kreirana čvrsta prijateljstava među pripadnicima etničkih grupa Muslimana. Najavljene se buduće aktivnosti koje zajednički mogu pokrenuti i sprovesti“, navodi se u saopštenju.

Žena, kako se dodaje, bez obzira na etničku pripadnost u Crnoj Gori je marginalizovana i rijetko ima priliku da izrazi svoje stavove o važnim društvenim pitanjima, a još manje da pokrene velike promjene koje doprinose razvoju civilnog društva“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor organizacije Bona Fida iz Pljevalja Sabina Talović govorila je o aspektu rodne ravnopravnosti kroz klasne podjele, vjerske, tradicionalne, sa naznakama koliko je važna edukacija ženama i ženska solidarnost.

Ona je ocijenila važnim njihovo uključivanje u socijalnu, kulturološku i ekonomsku sredinu.

Udruženja preduzetnica Crne Gore će, prema riječima njenih predstavnika, i u narednom periodu organizovati seminare i edukacije kako bi žene imale mogućnost da se edukuju na više polja, a sve zbog svoje lične afirmacije. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније