Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 04. 2013. 15:08 >> 15:09

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Cetinjanke najmanje zainteresovane za administrativne vještine

Žene sa Cetinja najviše su zainteresovane za obuku iz oblasti kreditiranja i druge finansijske podrške, a najmanje za obuke iz oblasti sticanja administrativnih vještina, timskog rada i rješavanja konflikta, saopšteno je danas na prezentaciji prvih rezultata istraživanja edukativnih potreba žena sa Cetinja koje su zainteresovane da se bave preduzetništvom .

Konsultantkinja programa Ujedinjenih nacija za razvoj Njegosava Vujanović kazala je da današnji sastanak predstavlja prvi sastanak  48 potencijalnih preduzetnica sa koordinacionim timom u cilju upoznavanja sa rezultatima i narednim aktivnostima.

Ona je najavila da će u narednoj fazi realizacije projekta ,koja počinje 03.aprila, biti organizovane obuke za opšte preduzetničke vještine. Buduće preduzetnice će takođe biti u prilici i da pohađaju obuke za specifične poslove, za koje su se opredijelile tokom faze istraživanja potreba.

„Za specifične treninge zainteresovano je 37 ispitanica, a predložene obuke su: tehnologija proizvodnje sira, organska proizvodnja, standardi i brendiranja, briga o gostu, dizajniranje i izrada odjevnih predmeta, kao i izrada suvenira“, pojasnila je Vujanović, dodajući da će kreativna radionica o izradi suvenira biti održana na Cetinju krajem mjeseca.

Projekat „Razvoj ženskog preduzetništva na Cetinju” realizuje se i u Mojkovcu i Kolašinu, a sprovodi se u okviru Programa rodne ravnopravnosti UNDP, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Delegacije EU u Crnoj Gori i Prijestonice Cetinje.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније