Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 12. 2014. 18:40 >> 18:43

VLADA USVOJILA PLATFORMU

Posljednji korak do istraživanja nafte i gasa

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Pregovaračku platformu za vođenje pregovore sa ponuđačima koji su se javili na Javni poziv za dodjelu ugovora o koncesili za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore, što je finalni korak u ovoj fazi realizacije projekta.

 

„Vlada je već pripremila svu neophodnu zakonsku regulativu koja se primenjuje u ovoj industriji, uključujući i modele ugovora o koncesiji, čime je pregovaranje sa kompanijama svedeno na najmanju moguću mjeru“, saopšteno je iz Vlade.

Kako je definisano Javnim pozivom, Vlada zadržava pravo da pregovara o uslovima sa ponuđačemima o površini na koju se odnosi Ugovor, o trajanju različitih faza Ugovora, sadržaju obaveznog radnog programa i iznosu garancije u slučaju njegovog neispunjavanja, kao i o obavezama obuke za organe javne uprave i institucije u ovom sektoru.

„Nakon završetka pregovora, koji će trajati najduže do kraja februara 2015. godine, Vladi će biti dostavljen Izvještaj o tenderskom postupku sa predlogom Ugovora i predlogom Odluke o dodjeli koncesija, a konačnu odluku o dodjeli koncesija donijeće Skupština Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Vlada Crne Gore, utvrdila je Predlog zakona o stečaju i likvidaciji društava za osiguranje.

Ovim zakonom, u skladu sa pravnom tekovinom EU, uređuju se način sprovođenja postupaka likvidacije i stečaja društava za osiguranje i filijala stranih društava za osiguranje, kao i prava i obaveze učesnika u tim postupcima. Tekst zakona usaglašen je sa Zakonom o osiguranju i Zakonom o stečaju, što će omogućiti transparentniji i precizniji postupak pred nadležnim sudom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније