Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 12. 2014. 21:22 >> 21:18
1

FORBSOVA LISTA

CG 48. na listi najboljih zemalja za poslovanje

List Forbs objavio je svoju godišnju listu najboljih država za poslovanje, prema kojoj se Crna Gora našla na 48. mjestu. Prilikom rangiranja zemalja koristili su 11 različitih kriterija, među kojima su pravo vlasništva, inovacije, porezi, tehnologija, korupcija, sloboda, birokratija, zaštita ulagača i berzansko poslovanje. Ove godine na prvo mjesto na listi najboljih zemalja za poslovanje vratila se Danska, koja je to mjesto držala od 2008. do 2010. godine, piše Forbs.

Slijede je Hong Kong, Novi Zeland, Irska i Švedska. Među prvih 10 su i Kanada, Norveška, Singapur, Švajcarska i Finska.

Slovenija je ove godine zauzela 14. mjesto, Makedonija je na 31. mjestu, Hrvatska na 46., a Bosna i Hercegovina na 84. i Srbija na 85. mjestu.

Među prvih 25 na rang listi je najviše evropskih zemalja, oko 70 odsto, dok su SAD zauzele 18. mjesto.

Afričke zemlje, koje su ove godine intenzivno pogođene i epidemijom ebole, ove godine su većinom na na zadnjim mjestima, pa je među "najgorih" 10 zemalja 60 odsto afričkih. Gvineja je na zadnjem mjestu. Ispred nje su još Čad, Libija, Mianmar i Haiti.

"Nepoželjne" za poslovanje su još i Angola, Venecuela, Jemen, Gambija i Alžir.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније