Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 02. 2013. 12:12 >> 12:13

BONUSI

Menadžment KAP-a podijelio pola miliona EUR

Menadžment Kombinata aluminijuma (KAP) podijelio je ovog mjeseca pola miliona EUR bonusa na decembarske plate koje su isplaćene 15. januara, piše Dan.

Radnicima, od kojih zahtijevajau da pristanu na smanjenje zarada od pet odsto zbog krize u kompaniji, nije isplaćen ni cent preko obračunatih zarada.

Prema finansijskom izvještaju KAP-a za prošlu godinu, u kojuj je Dan imao uvid, fond za decembarske zarade iznosi 2,37 miliona EUR. On je za pola miliona veći od fonda za novembarske plate koje su isplaćene 15. decembra.

Isplata bonusa u KAP-u, iako je firma gubitaš, redovna je pojava. Iz finansijskog izvještaja se vidi da su bonusi isplaćeni i 15. januara prošle godine, ali u iznosu od 300 hiljada.

Predstavnik Vlade u Odboru direktora, Nebojša Dožić, rekao je da nije primio bonus za decembar niti bilo koji dugi mjesec.

Predsjednik Sindikata Aluminijuma, Rade Krivokapić, kazao je da radnici, osim redovnih stimulacija, nijesu primali nikave bonuse i da su im decembarske plate na nivou prošlogodišnjih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније