Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2014. 10:37 >> 10:44

POZDRAVLJA NAMJERU VLADE

Damjanović za veći kapitalni budžet

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović rekao je, za Radio Antena M, da pozdravlja namjeru Vlade da poveća kapitalni budžet.

Vlada bi, na sjutrašnjoj sjednici, trebalo da razmatra prijedlog Nacrta budžeta za 2015. Ministar finansija Radoje Žugić juče je nagovjestio da je nacrtom projektovan veći kapitalni budžet, ali nije htio da otkrije više detalja.

Poslanik SNP-a i predsjednik skupštinskog Odbora za ekomomiju Aleksandar Damjanović rekao je da kapitalni budžet do sada bio nedovoljno iskazivan u prethodnim budžetima, te da nikada nije ni realizovan, čak u onom dijelu u kojem je planiranu, te da je jasno da je budžet bio razvojni.

''Naravno da će prijedlog Nacrta budžeta za 2015. korenspodirati sa pričom oko auto-puta i budžetskim implikacijama tog projekta na budžet, od onih procjena da će biti svega 20 do 25 miliona eura fiskalni uticaj autoputa na budžet do nekih procjena koje su mnogo pesimističnije, mislim da će rasprava na matičnom odboru i na plenumu nadam se krajem novembra dati prave odgovore na ta pitanja'', istakao je Damjanović.

Na pitanje šta misli da li će pored investicije kakva je izgradanja auto-puta, biti sredstva za još neke velike projekte u narednom periodu, objasnio je da „Crna Gora kao relativno mala privreda teško da može da izdrži da realizuje više velikih infrastukturnih projekata“.

''Vlada će morati da objasni, kako će uz najavljenju gradnju autoputa Bar- Boljare  realizovati projekte kao što je izgradnja drugog autoputa, Jadransko- jonske cesti, odnosno gasovoda i neke druge projekte'', kazao je Damjanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније