Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 03. 2013. 17:53 >> 20:13

ELEKTRONSKI MEDIJI

AEM smanjuje prihode za 2013., ali i naknade za emitovanje

Savjet Agencije za elektronske medije usvojio je revidirani finansijski plan za tekuću godinu, kojim su projektovani prihodi umanjeni za 13 odsto, odnosno za 116,49 hiljada eura, dok su projektovani rashodi smanjeni za 15 odsto, ili 130,58 hiljada eura.

 

,,Najveće uštede predviđene su na zaradama zaposlenih i naknadama članova Savjeta, kao i u dijelu izdataka za neke od planiranih aktivnosti koje će biti ili odložene ili realizovane u manjem obimu”, kazao je predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Ranko Vujović.

Vujović najavljuje umanjenje visine naknade za emitovanje. Kazao je da revidirani plan uvažava i činjenicu da je, u periodu od usvajanja osnovne verzije plana u septembru prošle godine, prestalo da važi ili je oduzeto nekoliko odobrenja za emitovanje, čime su umanjeni projektovani prihodi po tom osnovu.

,,Planom je predviđeno da se naknade za emitovanje za drugi, treći i četvrti kvartal ove godine obračunavaju sa 15 odsto umanjenja u odnosu na parametre iz osnovnog plana”, pojasnio je on.

U saopštenju Vujovića navodi se da je revidirani finansijski plan Agencije usvojen na sjednici održanoj 22. Marta, a urađen je na osnovu analize zaključaka Skupštine, koji su usvojeni u decembru prošle godine.

Prema njegovim riječima, Savjet je vodio računa da se „ne ugrožava redovno funkcionisanje i regulatorna uloga“ Agencije, a osim toga uzeta su u obzir mišljenja, sugestije i preporuke Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Vujović je naveo da se projekcije sadržane u planu oslanjaju i na očekivanja da će Agencija, uprkos problemima sa kojima se suočava, uspjeti da naplati značajan dio sredstava fakturisanih u prošloj i ovoj godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније