Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 10. 2014. 11:49 >> 11:49
2

ZA POLA GODINE

Od dijaspore oko 175 miliona eura

Građani Crne Gore koji rade u inostranstvu i iseljenici transferisali su u domovinu u prvoj polovini godine, prema podacima Centralne banke (CBCG) 174,7 miliona eura, 3,2 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz CBCG su agenciji Mina-business kazali da se, od ukupnog priliva doznaka iz inostranstva, 101,2 miliona eura odnosi na kompenzacije zaposlenih, odnosno rezidenata Crne Gore koji rade u inostranstvu.

Na lične transfere odnosilo se 55,8 miliona eura, a na ostale transfere 17,7 miliona.

Iako se ne zna tačan broj crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka širom svijeta, Ministarstvo vanjskih poslova procjenjuje da ih ima koliko i stanovništva koje živi u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su ranije kazali da je, na osnovu podataka kojima raspolažu, crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka najviše u Sjevernoj i Latinskoj Americi, Srbiji, Turskoj, zapadnoevropskim i zemljama bivše Jugoslavije, ali značajan broj njih živi i u Australiji, Rusiji i nekim afričkim zemljama.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније