Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 03. 2013. 09:29 >> 09:40

KAP

Damjanović: Vladin prijedlog za KAP neće proći odbor za ekonomiju

Skupštinski Odbor za ekonomiju ponovo će sjutra zasijedati, a očekuje se i konačno glasanje o Vladinom prijedlogu za KAP.

Kakav će biti epilog glasanja koji dugo čekamo , za predsjednika odbora Aleksandra Damjanovića je već, kako kaže vrlo jasan i poznat.

"Jasno je da u ovom trenutku najmanje sedam poslanika iz SNP-a, DF-a, Pozitivne i SDP-a ne podržava zaključke Vlade, odnosno prijedlog, i oni kao takvi nemaju prođu i onda je ishod glasanja jasan", prenosi Antena M.

DPS-ov Zoran Jelić ipak očekuje da će poslanici podržati vladin prijedlog, a ukoliko tako ne bude-poručuje neistomišljenicima da preuzmu odgovornost za KAP.

"Što se nas tiče –mi ćemo glasati za taj prijedlog zaključaka jer smatramo da su to u ovom trenutku najbolja rješenja jer nude izlaz iz situacije u kojoj se nalazi KAP. Na taj način će se sačuvati fabrika, prepoloviti dugovi, ali i sačuvati radna mjesta. Ne znam stav drugih partija, a one partije koje se odluče za neke druge zaključke ili stavove, moraće da preuzmu odgovornost za KAP."

DF-ov Strahinja Bulajić međutim uvjeren je da vladin prijedlog neće dobiti većinsku podršku.

"Ja očekujem da vladin prijedlog neće dobiti podršku. Kad se nešto krivo rodi, vrijeme ne ispravi. Ugovor o poravnanju je po mom mišljenju kruna neozbiljnosti rada vlade. "

Iz SNP-a najavljuju svoj prijedlog razrješenja situacije u KAP-u. Aleksandar Damjanović nije iznosio detalje prijedloga, ali kako kaže to neće poremetiti tok glasanja.

Konačna odluka donijeće se na plenumu, koji je zakazan za 10.april.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније