Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 03. 2013. 18:15   >>  18:15

ULOV RIBE

Nacionalni plan do kraja godine

Nacionalni plan upravljanja pelagičnim resursima biće donesen do kraja godine, saopšteno je na zasijedanju radne grupe GFCM za prikupljanje podataka u sektoru ribarstva i upravljanja zajedničkim resursima Jadrana.

Tim GFCM, na inicijativu Evropske unije, pripremio je nacrt-verziju prvog zajedničkog plana održivog upravljanja pelagičnim resursima Jadrana, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Crnogorski predstavnici naglasili su da naša zemlja ima jako malu i zastarjelu flotu, ali da su pripremljeni planovi za rekonstrukciju postojeće i mogućnosti uvođenja novih plovila u pelagičnom ribolovu.

Donošenjem nacionalnog plana upravljanja, koji je kako su istakli, planiran za kraj tekuće godine, stvoriće se uslovi za usvajanje regionalnog menadžment plana za održivo upravljanje pelagičnim resursima.

Pored Crne Gore, zasijedanju u Splitu prisustvovale su i domaćin Hrvatska, te Slovenija, Albanija, Italija i predstavnici Evropske unije kao članice GFCM-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније