Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 03. 2013. 16:02 >> 16:20
1

KO PLAĆA STRUJU KAP-A

CGES i EPCG usaglasili privremene ugovore

Predstavnici Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Elektroprivrede, usaglasili su verzije privremenih ugovora o korišćenju prenosne mreže i pokrivanju gubitaka u prenosnoj mreži, saopšteno je iz CGES-a Portalu RTCG.

Riječ je o struji koju KAP nelegalno troši od Nove godine.

Ugovori, koje će dalje interno odobravati te kompanije, su razlog zbog kojeg je Regulatorna agencija za energetiku najavila da će oduzeti licencu tim preduzećima.

Eventualno potpisivanje ugovora vratilo bi odnose CGES-a i EPCG na stanje s kraja 2012., što nikako ne predstavlja rješenje aktuelnog problema. Rješenje, kako je saopšteno, treba tražiti na relaciji Kombinat aluminijuma - neki od licenciranih snabdjevača u Crnoj Gori.

U Crnogorskom elektroprenosnom sistemu kažu da, kao operator prenosa, nemaju zakonsko pravo, niti mogućnost snabdijevanja KAP-a.

Iz RAE su, na pitanje Portala RTCG da li će kompanijama oduzeti licence kao što su najavili, ili imaju neko drugo rješenje, s obzirom da su CGES i EPCG u monopolskom položaju, odgovorili da rok ističe večeras u ponoć.

,, Nakon isteka roka, Agencija će obavjestiti javnost o mjerama koje će preduzeti u slučaju da energetski subjekti u ostavljenom roku ne postupe po nalogu Agencije", saopšteno je iz RAE. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније