Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 09. 2014. 08:10 >> 08:08
5

KREDIT ZA AUTOPUT

Kinezi ne traže garancije od CG

Kineska Exim banka, koja je odobrila kredit Crnoj Gori za gradnju auto-puta Bar Boljare, dionica od Smokovca do Mateševa, nije promijenila uslove niti traži garancije od države Crne Gore.

 

 

Kineska banka odobrila je, kako je saopšteno u četvrtak iz Ministarstva saobraćaja, kredit Crnoj Gori uz podsjećanje da je ukupna cifra za gradnju prioritetne dionice 809,58 miliona, od čega 15% treba da obezbijedi crnogorska država. Kredit sada ide na saglasnost Vladi Kine i u Vladi Crne Gore očekuju da sve procedure oko potpisivanja međudržavnog ugovora budu završene za mjesec i po i da radovi počnu do kraja godine.

U Ministarstvu finansija Pobjedi su kazali da se uslovi kredita Exim banke o kojima je ranije razgovarano nijesu mijenjali.

„ Uslovi kredita Exim banke, o kojima se ranije razgovaralo, nijesu mijenjani, tako da bi kredit trebalo da bude odobren na period od 20 godina, 5 ili 6 godina grejs perioda, uz kamatnu stopu do 2%“, saopštili su juče iz Ministarstva finansija Crne Gore.

Iz ovog Vladinog resora Pobjedi su kazali da kineska strana ne traži ni garancije za kredit. 

„Navedeni aranžman podrazumijeva ugovor o kreditu između kineske Exim banke i Vlade Crne Gore i ne uključuje garancije“, kazali su iz ovog Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније