Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 09. 2014. 15:45 >> 20:29
9

MILO ĐUKANOVIĆ

Neki ministri od drveta ne vide šumu

Premijer Milo Đukanović kazao je danas na Miločerskom razvojnom forumu da mu u posljednje dvije godine, uprkos iskustvu, nije bilo lako da poveže Vladu da ona funkcioniše kao tim, kao i da pojedini ministri često ne znaju "od drveća da prepoznaju šumu".

„Trudim se da sa Vladom funkcionišem kao tim, mada moram priznati da to uvijek nije jednostavan posao. Posebno sam se suočio sa problemima u takvim funkcionisanjem Vlade u posljednje dvije godine. Čini mi se da se u prethodnom periodu malo bio razmahnuo koncept funkcionisanja svakog ministarstva kao Vlade za sebe. Trebalo mi je dodatnog napora, uprkos iskustvu koje imam, da to povežem i ukažem na neizbježnu međuzavisnost svakog ministra“, kazao je Đukanović i dodao da tajna uspjeha Vlade nije u uspjehu bilo kog pojedinca, počevši od premijera.

Tajna uspjeha Vlade je ako funkciniše efikasno i skladno kao tim, ocijenio je premijer.

On direktno nije odgovorio na pitanje koji je po njegovoj ocjeni najkreativniji ministar, ali je ocijenio da suvo upijanje znanja nije dovoljno za uspjeh, prenosi portal Pobjede.

„Makar i naporan rad u svakom ministarstvu nije dovoljan za uspjeh, ukoliko svako od ministara u svakom trenutku ne zna da to što radi je tek manji dio onog što treba biti skladno uvezano sa svim drugim naporima koji čine njihove kolege i mnogi drugi subjekti društva da bismo na kraju dobili rezultat. Naići ćete na mnoge ministe koji će vam reći da rade po 12 ili 15 sati dnevno, često od drveća ne znajući da prepoznaju šumu i da, u svemu tome, teško identifikuju važnost onog što je međuzanisnost u funkcionisanju ministarstva, skladan i harmoničan rad Vlade, koji mora zajednički da daje rezultat“, ocijenio je premijer i objasnio da zbog toga nije direktno odgovorio na pitanje koji ministar u njegovoj Vladi je najkreativniji.

Vlada je spremna da sistemski podrži kreativnu ekonomiju i dodatno stimuliše investitore da ulažu u Crnu Goru, poručio je premijer Milo Đukanović na Miločerskom razvojnom forumu, koji organizuje Društvo ekonomista i menadžera Crne Gore.

"Mi smo solidno unaprijedili ekonomski ambijent, ali to nije dovoljno. Moramo raditi i kreativno djelovati da bismo dodatno stimulisali investitore da ulažu u ono što nama treba", poručio je Đukanović.

Tema ovogodišnjeg foruma, koji okuplja renomirane ekonomiste iz zemlje i regiona, je Kreativnost, inovativnost, dizajn.

Miločerski razvojni forum trajaće do četvrtka u hotelu Maestral.

Mila Vuković, Televizija Crne Gore

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније