Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 01. 2013. 20:37   >>  20:37

POTPISAN UGOVOR

Poravnanje Vlade, EPCG, KAP-a i Rudnika uglja

Vlada je sa Kombinatom aluminijuma, Elektroprivredom i Rudnikom uglja potpisala ugovor o poravnanju, u cilju ispunjenja zaključaka Skupštine, navedeno je u zajedničkom saopštenju ministarstava ekonomije i finansija. Nepotpisivanje ugovora bi, kako se dodaje, rezultiralo ozbiljnim posljedicama za te privredne subjekte i bilo bi dovedeno u pitanje njihovo funkcionisanje.

 

Ugovor o poravnanju je, kako su kazali, zaključen 20. jula prošle godine.

,,Njime je definisano regulisanje obaveza između navedena četiri subjekta, na način da je obezbijeđeno kvalitetnije funkcionisanje privrednih subjekata – potpisnika ugovora, a istovremeno je ostvaren efekat po budžet Crne Gore, u vidu naplate dijela poreza i doprinosa“, navodi se u saopštenju.

Zaključcima Skupštine iz februara prošle godine Vlada je, uvažavajući značaj KAP-a za crnogorsku ekonomiju, obavezana da preduzme sve neophodne mjere, uključujući i one koje su vezane za snabdijevanje električnom energijom, za rješavanje socijalnog aspekta i pitanja dugova, kao i napore da se izbjegne stečaj kao neželjena moguća opcija, usmjerene u pravcu održavanja proizvodnje.

Iz Vlade su kazali da je u cilju sprovođenja zaključaka Skupštine, prilikom koncipiranja izmjena i dopuna Zakona o budžetu za prošlu godinu, u članu 6 precizirano da će Vlada zaključiti ugovor o međusobnom regulisanju obaveza sa KAP-om, Elektroprivredom, Rudnikom uglja Pljevlja, sa čim je, kako su naveli, bila upoznata crnogorska javnost.

Dnevne novine su danas objavile da je ukupan dug Kombinata aluminijuma prema Elektroprivredi u julu, pod nepoznatim okolnostima, sa oko 58 miliona eura smanjen na oko 43 miliona, međusobnim prebijanjem dugova između Vlade, KAP-a i EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније