Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 03. 2013. 10:03   >>  09:53 2

DPS-SDP

Lazović: Koalicija se neće raspasti zbog KAP-a

Socijaldemokratska partija i Demokratska partija socijalista uvijek su imale različite stavove u vezi sa Kombinatom aluminijuma Podgorica, ali se zbog toga koalicija neće raspasti, ocijenio je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

 

,,Apsurdno je očekivati da se političke partije, koliko god čvrsto bile u koaliciji, baš u svemu saglase. O KAP-u smo se stalno sporili i uvijek je to bilo na stolu kao otvoreno pitanje našeg razlikovanja i mimoilaženja, još od sklapanja prve koalicije prije 15 godina'', rekao je Lazović za Dnevne novine.


Lazović je podsjetio da je Vlada većinom glasova usvojila predlog rješenja za KAP, uz jasno protivljenje ministara iz SDP-a. Međutim, ne očekuje da će se zbog različitih stavova u vezi sa KAP-om raspasti koalicija.


,,Male su šanse da predlog Ministarstva ekonomije bez podrške SDP-a dobije većinsku podršku u Skupštini. Istovremeno, naš evroatlanski integracioni proces bi bio ugrožen, odnosno zaustavljen ili usporen, ukoliko bi se zbog raspada koalicije sada moralo ići na izbore’’, naveo je Lazović.


Lazović je dodao da se u Crnoj Gori dugo manipulisalo predimenzioniranom ulogom KAP-a u domaćoj ekonomiji, dok su dvije nezavisne studije pokazale da je ukupna participacija te kompanije u bruto domaćem proizvodu u najboljim godinama ispod tri odsto, a trenutno i manja od jedan odsto.


,,KAP je najveći izvoznik, ali se zaboravlja da je istovremeno i toliki uvoznik. Ako ukupna ekonomija i cijela društvena zajednica imaju makar euro više gubitaka nego koristi, onda bi bilo apsurdno insistirati na njegovom opstanku’’, zaključio je Lazović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније