Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 03. 2013. 15:23   >>  15:14

CG - EU

Dijalog ključan za tok pregovora CG i EU

Komunikacija i razmjena informacija su ključni za uspješan proces pregovora za članstvo Crne Gore u Evropsku uniju (EU), ocijenjeno je na sastanku ministra finansija, Radoja Žugića i šef evropske Delegacije u Crnoj Gori, Mitje Drobniča.

Iz Ministarstva je saopšteno da je glavni cilj održavanja sastanka, koji je zakazan na inicijativu Delegacije EU, bio jačanje komunikacije između Ministarstva finansija i Delegacije, kada je u pitanju rad radnih grupa po pregovaračkim poglavljima.

„Ministarstvo finansija je odabrano da bude prvo u nizu takvih sastanaka koji se planiraju i sa ostalim državnim organima jer je ono, prema riječima Drobniča, jedno od ključnih aktera u procesu pregovora sa EU“, navodi se u saopštenju.

To potvrđuje činjenica da je Ministarstvo finansija nadležno za vođenje politika u ukupno deset poglavlja, koja se odnose na slobodno kretanje kapitala, javne nabavke, finansijske usluge, oporezivanje, ekonomsku i monetarnu politiku, statistiku, regionalnu politiku, carinsku uniju, finansijsku kontrolu, finansijske i budžetske odredbe i da rukovodi radom radnih grupa za pet poglavlja.

Sastanak je bio prilika da prisutni razgovaraju o, do sada, realizovanim aktivnostima, planovima i otvorenim pitanjima vezanim za proces pregovora za članstvo u EU, kao i da razmjene mišljenja oko predstojećih aktivnosti i podrške Delegacije EU u ukupnom procesu.

Na sastanku je ocijenjeno da je takva forma susreta izuzetno produktivna i korisna za obje strane, kao i da su otvoren dijalog i razmjena informacija ključni za uspješan proces pregovora za članstvo Crne Gore u EU.

Na sastanku, kom su prisustvovali predstavnici Ministarstva, uključeni u proces pregovora za članstvo u EU, po konkretnim pregovaračkim poglavljima, sa predstavnicima Delegacije EU u Crnoj Gori, dogovorena je redovna dinamika održavanja takvih sastanaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније