Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 03. 2013. 16:39 >> 16:31

SAJAM NEKRETNINA

Kan: Crna Gora zainteresovala investitore

Stabilan finansijski sistem, dosadašnja iskustva nekih od najvećih investitora i usmjerenost na ulaganja u hotelsku industriju u Crnoj Gori, zainteresovale su veliki broj prisutnih na međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM u Kanu, saopšteno je iz ministarstva turizma i održivog razvoja.

 

U okviru Sajma, na crnogorskom štandu organizovana je i Prezentacija države  na temu Crna Gora - Skriveni dragulj Mediterana, na kojoj je potencijale za ulaganja predstavio ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

„Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim ljepotama naše zemlje i mogućnostima za ulaganje kako na jugu, tako i na sjeveru, sa akcentom na region Bjelasice i Komova“, kazali su iz Ministarstva.

Gvozdenović je kazao da otvoreno tržište, stabilan put ka Evropskoj uniji i NATO, euro kao valuta i neki od najpoznatijih svjetskih operatora u turizmu koji rade u Crnoj Gori, čine Crnu Goru dobrim partnerom za realizaciju projekata evropskih standarda.

Na prezentaciji je, pored Gvozdenovića, govorio gradonačelnik prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović i predstavnici kompanija koje već realizuju projekte u Crnoj Gori.


Na crnogorskom štandu izloženi su i projekti i investicioni potencijal Crne Gore, a među kompanijama koje se predstavljaju na štandu Ministarstva održivog razvoja i turizma su Adriatik Marinas – Porto Montenegro, Luštica divelopment, Monterra, Boka Fund i Safiro Montenegro.



 

Gvozdenović se, između ostalog, susreo sa ministrom banja i turizma Krasnodarskog kraja Ruske Federacije Evgenijem V. Kudeljem.

„Konstatovano je da je neophodno dalje jačati saradnju dvije zemlje, posebno u kontekstu činjenice da je, samo u prvih deset mjeseci prošle godine Crnu Goru posjetilo više od 241 hiljadu turista iz Rusije“, naveli su iz Ministarstva.

Gvozenović će i sjutra će imati odvojene sastanke sa zvaničnicima Monaka, a planiran je i niz sastanaka sa potencijalnim investitorima i developerima tokom Sajma.

MIPIM, koji traje do petka, najveći je međunarodni sajam nekretnina koji se organizuje u Kanu. Preko 20 hiljada posjetilaca, uključujući više od 4,2 hiljade predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupacija će pregovarati o poslovima na sajmu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније