Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 03. 2013. 15:10 >> 15:03

PRIPREMA SE UGOVOR

Đurović: Ima zainteresovanih kupaca

Za rudu boksita ima dosta zainteresovanih kupaca, a aktuelan je postupak o zaključivanju ugovora sa Mađarima i Poljacima, saopštio je izvršni direktor nikšićkih Rudnika boksita, Milorad Đurović.

 

On je agenciji Mina-business rekao da je država, kao vlasnik dijela akcija Boksita, najodgovornije ušla u rješavanje problema sa kojima se preduzeće suočava.

"Menadžment je bio spriječen da radi, ali sada su ponovo stvoreni uslovi za zaključivanje ugovora, što je u ovom trenutku najvažnije", kazao je Đurović.

Na pitanje kada će biti potpisan ugovor o isporuci, on je odgovorio da je za to prvo trebalo stvoriti uslove i da su "nastavljene aktivnosti oko te realizacije", ali nije precizirao hoće li i kada to biti urađeno.

Đurović je podsjetio da su radnici u petak preuzeli upravnu zgradu, ali da su nakon današnjih razgovora omogućili menadžmentu nastavak rada.

 

"Odazvao sam se pozivu radnika i nakon veoma konstruktivnih razgovora dogovorili smo se da nam se omogući nastavak rada. Radnici su istakli zahtjeve o isplati zarada i pokretanju proizvodnje, a od mene kao izvršnog direktora očekuju da ih u srijedu u 12 sati informišem o urađenom", kazao je Đurović.

On je dodao da je zahvalan radnicima, koji su omogućili rad upravi, na razumijevanju situacije u kojoj se firma nalazi i naporima da se problemi riješe.

Grupa radnika nikšićkih Rudnika boksita, koja je u petak blokirala upravnu zgradu, dozvolila je rad menadžmentu da, kako su kazali, ne bi bili označeni kao prepreka potpisivanju ugovora o prodaji rude od koga zavisi isplata zarada i proizvodnja.

Oni su odustali od današnje planirane radikalizacije, ali su ostali u upravnoj zgradi.

Radnici su Ministarstvu ekonomije uputili zahtjeve za hitnu isplatu septembarske i oktobarske plate, naredne dvije do kraja mjeseca i pokretanju proizvodnje, a odgovor na će čekati do srijede u 12 sati kada će donijeti odluku o daljim potezima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније