Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2013. 15:44 >> 15:45

SKUPŠTINSKA KOMISIJA

Na tapetu prodaja Boke i Onogošta

Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije razmatraće na narednoj sjednici prodaju hotelsko turističkih preduzeća Boka i Onogošt, a trebalo bi i da utvrdi konačan plan rada za 2013.

 

Predsjednik Komisije i poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić, predložio je na prvoj sjednici da počne kontrola privatizacija kompanija iz oblasti turizma i ugostiteljstva, s obzirom na to da se prethodna Komisija time nije bavila.

“Prioritet bi imale one kompanije gdje je vrlo teška situacija i koje su pred zatvaranjem, odnosno gdje su zaposleni u problemima ili na Birou, tako da bih dao prioritet ispitivanju privatizacija tih firmi”, rekao je Vučinić.

Vučinić je podsjetio da je u nikšićkom Onogoštu uveden klasični stečaj i da je više od 80 radnika završilo na Birou rada, dok je slična situacija i u HTP Boki, gdje su zatvoreni hoteli.

Nakon preispitivanja tih privatizacija, kako je rekao, na red bi došle i Lenka, Južni Jadran, Bjelasica Rada, Beranka, Jadranski sajam, Budvanska rivijera, Novi prvoborac, "Šišković Viso" Spuž, Marina Bar.

“Kako u prethodnom sazivu nijesu ispitane dvije velike privatizacije, Jugopetrola i Crnogorskog Telekoma, takođe bi se u planu za ovu godinu našle i te dvije privatizacije", kazao je Vučinić.

Njegov kolega, Zoran Jelić, koji je jedini iz prethodnog saziva Komisije ponovo član tog skupštinskog tijela, rekao je da je za kontrolu pojedinih procesa privatizacije potrebna ogromna dokumentacija i čak deset do 15 dana da bi se ona sva pročitala.

Jelić je podsjetio i da Komisija nije nadležna da razmatra privatizacije preduzeća iz stečaja.

Mladen Bojanić iz Pozitivne Crne Gore, smatra da bi sa radom trebalo početi što prije, kako bi se razmotrilo što više privatizacija.

Članovi Komisije trebalo bi na narednoj sjednici da daju predloge privatizacija preduzeća za koje smatraju da bi trebalo da budu ispitane, kako bi se usaglasio konačan plan rada.

Na dnevnom redu bio je i izbor zamjenika predsjednika Komisije, koji mora biti iz redova pozicije, međutim ta tačka je odložena za narednu sjednicu jer je Jelić kazao da nijesu napravljene konsultacije u okviru koalicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније